Selasa, 02 September 2014

Αν το αφεντικό σας, σας προσκ

Μόλις έχετε αποδεχθεί την προσφορά με το νέο εργοδότη σας και να ρυθμίσετε την ημερομηνία έναρξης, προφανώς, το επόμενο βήμα είναι να αφήσουμε τον τρέχοντα εργοδότη σας ότι θα αποχωρήσει. Γράψτε μια σύντομη επιστολή παραίτησης (η λέξη κλειδί είναι «σύντομη»).

Αν αισθάνεστε την ανάγκη από την πίστη ή την ενοχή να γράψω τίποτα περισσότερο από μερικές σύντομες προτάσεις, να περιορίσει. Η μόνη πληροφορία επιστολή σας πρέπει να περιέχει είναι τα εξής δύο (πιθανώς τρεις) στοιχεία:

- Ότι είστε αφήνοντας την τρέχουσα εταιρεία σας
- Ό, τι την τελευταία ημερομηνία απασχόλησής σας θα είναι, και
- Εάν αισθάνεστε άνετα προσθέτοντας μια φράση ή δύο για το πώς θα απολαμβάνουν τη συνεργασία για την τρέχουσα εταιρεία σας, και σας εκτιμώ την ευκαιρία να έχουν ένα μέρος της οργάνωσης, καρφί που σε

ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνουν:

- Γιατί φεύγετε
- Όπου θα έχετε την ευκαιρία
- Τι θα κάνετε στη νέα του θέση σας
- Πόσα θα κάνετε όταν φτάσετε εκεί
- Πόσο άσχημα νιώθετε για την αναχώρηση (ή αντίστροφα, πόσο χαρούμενος είσαι για να πάει!)

Κάντε ένα ραντεβού με το αφεντικό και το χέρι σας παραδώσει την επιστολή. Πες του προφορικά τα ίδια λόγια, ότι η επιστολή σας λέει, γιατί το πρόσωπο face-to-είναι ευγενικό και επαγγελματικό, ενώ το e-mail είναι μια τυπική διαδικασία για την καταγραφή της εργασίας σας. Και να είστε προετοιμασμένοι για ένα από τα τρία πράγματα να συμβούν.

Είτε το αφεντικό σας θα αναγνωρίσει επαγγελματικά παραίτησή σας, να πω πόσο λυπάμαι είναι να έχετε πάει, και σας σφίγγω το χέρι, ή θα γίνει πολύ σιωπηλός - λίγο πριν σας ρωτήσει τι θα χρειαζόταν για να σας κρατήσει. Ή πολύ πιθανόν, θα κάνει την πρώτη, και θα σας ζητηθεί για μια άλλη συνεδρίαση αργότερα, έτσι ώστε να μπορεί να ανακαλύψει τι θα πάρει για να σας κρατήσει.

Εάν η εταιρεία σας είναι πραγματικά επαγγελματικά, θα παραιτηθεί, χειραψία, και ότι θα είναι αυτό. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα πάει κάτω αυτόν τον τρόπο, η οποία μας οδηγεί στο δεύτερο τρόπο για να παραιτηθεί, η οποία στην πραγματικότητα είναι σε κίνδυνο να μην είναι μια παραίτηση καθόλου. Ξεκινά μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μια αντίθετη προσφορά ΔΕΝ - ΔΕΝ - μια ειλικρινή και γνήσια δήλωση της επιθυμίας τους για να σας κρατήσει γύρω για όσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αποφασίσει να μείνει θα πρέπει να αλλάξετε το μυαλό σας και να αποδεχθεί αντίθετη προσφορά τους.

Τι έχετε μόλις κάνει την παραίτησή έχει θέσει την εταιρεία σε μειονεκτική θέση. Είστε δημιουργώντας ένα άνοιγμα στο εσωτερικό της εταιρείας, και έχετε αφήσει την εταιρεία σας σε μια απώλεια. Με την παραίτησή του, έχετε ουσιαστικά είπε, «δεν είμαι ενδιαφέρονται για την εν λόγω εταιρεία πια." Έχετε προκάλεσε την πίστη σας για να αμφισβητηθεί. Είστε στον έλεγχο, και δεν είναι.

Αν το αφεντικό σας, σας προσκαλεί σε ένα οικείο συνομιλία, είστε σε καλύτερη θέση να ηχεί σαν ένα σπασμένο ρεκόρ - επαναλαμβάνοντας σας "ευχαριστώ" και "η τελευταία μου μέρα είναι ..." ό, τι είναι που αφορούν τον εαυτό σας σε ό, τι φαίνεται να είναι μια φροντίδα συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με το μέλλον σας.

Δεν έχει σημασία τι θέλετε ή τι ζητάς, επειδή θα το δώσει σε σας - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - ή ενδεχομένως να σας προσφέρουν κάτι νόστιμο πριν καν μιλήσει. Μετά θα έχουμε εφησυχάζουμε και θα κολάκευε σε υποταγή, και όπως μπορείτε να περπατήσετε έξω από την πόρτα χαμογελώντας, όπου και αν ζητούν την εφημερίδα ή ένα διαφημιστής και την παραγγελία μια εμπιστευτική αντικατάσταση.

Σε 25 χρόνια από την πρόσληψη - σταθερή μου, και σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις - Δεν έχω ποτέ, ποτέ, ποτέ δει μια αποδεκτή αντίθετη προσφορά εργασίας προς όφελος του ατόμου.

Μην, για ένα λεπτό, ότι είμαι είναι υπερβολικά δραματικό. Μια αντίθετη προσφορά είναι ένα πλήρες και 100% έκκληση προς το εγώ σας και μια προσπάθεια να πιέσει το κουμπί ενοχή σας. Είναι αντιεπαγγελματικό της εταιρείας σας για να το επιχειρήσει, και είναι αντιεπαγγελματική (και κακή συλληφθεί) από εσάς να το πάρετε.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar